Overkapping zelf maken bouwtekening

Overkapping zelf maken bouwtekening? Je wilt graag zelf een overkapping maken alleen je weet nog niet echt goed hoe dat moet. Dan is een bouwtekening overkapping erg handig. En al helemaal als je al weet wat je moet kopen. Een goed begin is het halve werk.

Overkapping zelf maken bouwtekening

Uit ervaring kan ik zeggen dat een overkapping aan je huis een must have is. Het is echt heerlijk, zelfs als het regent kan je nog tot de laatste uurtje lekker buiten zitten.  Wat ik ook erg handig vindt is dat ik de kussens van mijn loungeset niet meer hoef op te bergen. Hieronder een GRATIS Bouwtekening van een overkapping.

Overkapping zelf maken bouwtekening

Overkapping zelf maken.

Je zou zeggen dat het maken van een overkapping moeilijk is, en zeker als je twee linker handen hebt net als ik. Ik kan je zeggen dat na eigen ervaring ik mijn overkapping binnen een dag klaar had dankzij Fred’s bouwtekeningen die ik had gedownload.

Ook heb ik middels deze bouwtekeningen een mooie loungeset gemaakt waar ik heel trots op ben. Zelfs mijn familie zegt dat ze niet hadden verwacht dat ik dit zelf kon maken.

Download 10.000 bouwtekeningen van Fred >>

Wat heb je nodig voor het bouwen van een overkapping.

Dit ligt er natuurlijk aan wat voor overkapping je wilt hebben. Wil je een plat dak of een schuin dag. Wil je een overkapping tegen je huis aan of gewoon los achterin de tuin. Hieronder in ieder geval de basis wat je nodig hebt.

 • Houten palen voor in de grond. .
 • Dakbalken. Hier moet het dak op.
 • Afvoerpijp.
 • Dakgoot. (mits schuin dag van 9%)
 • EPDM-folie.
 • Planken of golfplaten. (of anders.)
 • Kitlijm.

Gereedschap:

 • Waterpas.
 • Schroefmachine.
 • Decoupeerzaag.
 • Handzaag.

Dit is zo’n beetje de standaard. Wat ik eerder zei: het ligt natuurlijk aan wat voor overkapping je wilt. Ikzelf heb een beetje de basis. Met 4 palen voor 8 dakbalken en grote golf platen. ( ja is er warm in de zomer maar in de avond is het heerlijk met een wijntje. )

Download 10.000 bouwtekeningen van Fred >>

Aan de hand van Fred’s bouwtekeningen heb ik mijn overkapping en loungeset gemaakt. Fred heeft 10.000 bouwtekeningen en ik denk dat mijn volgende project een steigerhouten eettafel wordt.

Succes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 3 GRATIS bouwtekeningen van een Steigerhouten loungeset, stoel en een steigerhouten tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *