Hoe groot moet een kippenhok zijn?

Hoe groot moet een kippenhok zijn? Dit hangt natuurlijk af verschillende dingen. Zoals hoeveel kippen wil je. Welke soort kippen wil je. Wil je met ren of zonder ren.

Voordat je een kippenhok of kippenren wilt gaan bouwen of wilt gaan kopen moet je eerst goed research doen. Het is dus goed dat je op deze website bent gekomen.

Hoe groot moet een kippenhok zijn?

Wil je 2 kippen of 8 kippen, wil je legkippen, sierkippen of  vleeskippen. Deze keuze is natuurlijk aan jou. Wil je in de morgen lekkere verse eieren ga dan voor de legkip, wil je gewoon een sierkip onderhouden voor de gezelligheid en omdat je het gewoon mooi vind ga dan voor de sierkip.

Om een kippenhok te maken en kippen te houden heb je wel wat plek nodig. Een kip heeft ruimte nodig maar voor een vast thuis.

Eén kip heeft ongeveer 25 vierkante centimeter nodig om goed te leven. Dus 4 kippen is 1 vierkante meter. Het beste is zelfs om 50 vierkante centimeter te pakken per kip. (als dit kan met de ruimte in je tuin.) Als er teveel kippen in het kippenhok zitten heb je kans op ruzie en veerpikken.

Hieronder een voorbeeld van een mooie maar ook grote kippenhok bouwtekening. Hier kunnen ongeveer 4-6 kippen in. 

Hoe groot moet een kippenhok zijn

Kippenhok maken afmetingen

Een kippenhok of kippenren is de plek waar de kippen rusten, eieren leggen en schuilen voor regen. Het is daarom belangrijk dat het kippenhok groot genoeg is en voldoende ventileert.

Er komt nog best een hoop kijken bij het houden van kippen. Het zijn niet alleen de afmetingen die je moet weten.  Het is dus erg verstandig dat je de kippengids gaat lezen. Niet alleen leer je hier veel over kippen houden maar ook leer je hier hoe je goedkoop zelf een kippenhok kan maken middels verschillende bouwtekeningen van kippenhokken en kippenrennen.

Lees vandaag nog de kippengids.

zelf kippenhok maken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 3 GRATIS bouwtekeningen van een Steigerhouten loungeset, stoel en een steigerhouten tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *