Goedkoop kippenhok

Goedkoop kippenhok. Kippen houden kan een hele leuke hobby zijn. Het is een extra toevoeging voor elke achtertuin. De kippen zorgen voor een constante aanvoer van verse eieren zodat je elke ochtend kan genieten van je eigen eieren. Maar allereerst moet je een goed kippenhok bouwen; een goedkoop kippenhok.

Als je kinderen hebt is het ook voor hun erg leuk om naar te kijken en stiekem ook wel lachen als ze er achteraan rennen. Ook als je niet zo’n grote achtertuin hebt, zijn kippen een prima alternatief.

Maar voordat kippen kunt houden moet je eerst een kippenhok maken

Kippengids

Goedkoop kippenhok maken met een bouwtekening.

Als je de knoop hebt doorgehakt en je beslist hebt om kippen te houden dan raad ik je zeker aan om de kippengids te lezen. Hier lees je alles over kippen houden en kan je ook nog eens zelf een kippenhok bouwen met verschillende soorten bouwtekeningen en uitleg.  Hieronder een voorbeeld van een bouwtekening kippenhok/kippenren.

Goedkoop kippenhok

Deze kippengids is gemaakt door Fred Schouten, ook wel bekend van Fred’s bouwtekeningen. Fred heeft al jaren ervaring met het maken van verschillende soorten dingen zoals loungebank, kippenhok, tafels, overkapping. De bouwtekeningen en materialen die hij gebruikt heeft hij allemaal bewaard om jou te kunnen helpen.

->Lees hier verder hoe je kippen moet houden en hoe je een kippenhok zelf kan maken.<-

Een kippenhok hoeft  niet duur te zijn.

Om een kippenhok te maken hoef je niet perse een top timmerman te zijn en het kan gemaakt worden voor enkele euro’s.

Om het echt goedkoop te houden kan je proberen om oude materialen te verzamelen. Oude spullen die je niet meer nodig hebt kan je  gebruiken voor het bouwen van een kippenhok. Dank daarbij aan pallets, oude palen, oude schutting en oude planken. Als je creatief bent zijn er talloze spullen die je kunt gebruiken om een redelijk mooi en stevig kippenhok te maken.

Natuurlijk is het veel beter om alles nieuw of tweedehands te kopen. Is nog altijd goedkoper dan een complete kippenhok kopen.

->Lees hier verder hoe je kippen moet houden en hoe je een kippenhok zelf kan maken.<-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *