Bodembedekking kippenhok

Bodembedekking kippenhok, er komt een hoop kijken bij het houden van kippen, maar het is zeker een leuke hobby. De bodembedekking van een kippenhok is erg belangrijk voor het welzijn van de kippen. Een kippenhok is het thuis voor kippen, kippen voelen zich daar veilig en vertrouwd.

Het is dus belangrijk dat de bodembedekking ook in orde is.

Bodembedekking kippenhok

Je kan voor een aantal dingen kiezen voor de bodembedekking van je kippenhok. Je kan voor een aantal dingen kiezen als bodembedekking.  Zorg altijd voor een laag strooisel die goed vocht opneemt en daardoor droog blijft. Met een natte ondergrond heb je kans op infecties.

Bodembedekking kippenhok

Droge bodembedekking kippenhok

Er zijn verschillende soorten strooisels verkrijgbaar, welke strooisels die  goed absorberen:

  • Houtvezel.
  • Stro.
  • Turf.
  • Absorberend zand.

Elk strooisel heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Bijv. Turf is erg duur. Houtvezel en stro zijn wat goedkoper, maar de stro wordt ook vaak door de kippen gegeten. En zand kan je makkelijk weer hergebruiken door het te zeven.

Download NU de Kippengids ->>

Tip. Gebruik houtsnippers, deze kan je vaak gratis halen bij een houtzagerij. Een voordeel daarvan is dat je het makkelijk kan schoonmaken. Je veegt de houtsnippers eruit en doet er weer nieuwe in.

Bodembedekking kippenhok

Als je een aardig droog hok hebt is het het beste om te kiezen voor rivierzand. Rivierzand is ook zeer makkelijk om schoon te maken. Zie foto.

 

 

 

 

 

 

Ondergrond kippenren.

Een kippenren is een stuk groter en vochtiger dan een kippenhok. Vaak staat een kippenren op het gras. Maar is dit verstandig? Als je weide gras hebt kan dit goed. Als je speelgras of ander gras hebt kan dit ook maar binnen een korte tijd zal je gras veranderen in zwarte grond. Dit is in de zomer niet zo erg maar in de winter heb je grote modder poelen in je tijd. En dit is niet leuk voor je kippen. Dus als je kiest voor gras kies dan voor weide gras. Zorg dan ook dat je een korte strook hebt met aarde waar de kippen lekker naar wormen en andere insecten kunnen zoeken.

Meer weten over het houden van kippen, of wil je een nieuwe grote kippenhok maken. Download dan de kippengids.

Download NU de Kippengids ->>

Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *